Помста скелетів. Випуск #2-2016

Щоденник Мері-Енн

Мері-Енн - чарівна молода жінка, яка живе у невеликому містечку. Вона дуже романтична, але романтичність у ній дивовижним чином поєднується з бажанням справедливості і тонким сарказмом. Її часто щось захоплює, дивує, а іноді і обурює. Всі ці емоції вона дарує  своєму щоденнику. Деякі сторінки з нього (з дозволу Мері-Енн, звісно:-)) ми час від часу друкуватимемо для наших читачів.

Ця рубрика чергуватися з рубрикою “Фактик”.
 

Помста скелетів

        Якось на дозвіллі я раптом замислилась: навіщо всі ці дієти і схуднення? Для кого піддають себе тортурам усі ці жінки? І так само раптово я дійшла несподіваного висновку – для інших жінок!                                           

        Вишукувати целюліт у жінок придумала жінка, а стандарт «90-60-90» – якийсь модельєр, щоб зробити собі ходячі вішалки. Вішалки зійшли з подіумів і вийшли  на вулиці. І тепер кожна поважаюча себе жінка вважає за потрібне відповідати модельному стандарту бодай в якомусь одному місці. В діло йдуть усі можливі дієти (створені невідомо ким), фізичні вправи (які невідомо ще як вплинуть на здоров’я і фігуру, бо робляться навмання – «тому що так в журналі написано»), зіпсовані нервові клітини і постійно зіпсований настрій – омріяного ідеалу буває нелегко досягти, особливо якщо у тебе зовсім інший тип фігури.

         А все для чого? Щоб подобатися чоловікам – відповідь здається очевидною. Але це… неправда. У більшості своїй чоловікам подобаються… А які, власне, їм подобаються жінки? Хто достеменно може відповісти на це питання? Лише самі чоловіки. Але ми їх не питаємо. Ми втовкмачили (нам втовкли) собі в голову, що їм подобаються моделі. Та чоловікові абсолютно байдуже – важите ви 58 кг чи 58,5 кг. І вже точно мало хто з представників протилежної статі приходить в захват від того, що його дружина/подруга постійно сидить на своїх чудодійних дієтах. І десь в глибині душі ми все це знаємо.

         І тому нашим випробувальним плацдармом стають інші жінки. Ми гордо пливемо вулицями, підтягнувши свою змучену дієтами і фізичними вправами талію (таки зменшилась на 1 см – перемога!) паском і зневажливо дивимось на жінок у спортивних кенгурушках, яким, здається, і на думку не спаде мучити себе дієтами. Куди вже їм до того всепереможного відчуття, що ти бодай на крок наблизилась до журнальнообкладинкового стандарту. От тільки чому здається, що в їх очах більше щастя?..             

        Але, звісно, постаравшись, ви знайдете свою цільову аудиторію, яка з радістю і розумінням вислуховуватиме про ваші поневіряння з «фіолетовою дієтою» і вправою на скручення. А опісля із захопленням (читайте – із заздрістю) оглядатиме результат. До того ж, знайти зацікавлений (читайте – оцінюючий погляд) жіночий погляд на вулиці не так вже й важко. Жінки оцінюють інших жінок куди більш прискіпливо, ніж це роблять чоловіки. Тож непоміченою ви не залишитесь. От тільки незрозуміло чому для нас такою важливою стає думка представниць нашої статі, коли більшість з нас мріє про щастя з чоловіком (якщо, звісно, ви традиційної орієнтації)?          

          А чого хочуть чоловіки? Які жінки їм подобаються? Думаю, це питання вельми підступне, бо відповідати на нього хочеться узагальнено. А між тим, робити цього не варто. Бо це як запитати, яку страву любить людство. У кожного свої смаки і сперечатися про них ми не будемо. А от поговорити про вподобання, закладені у чоловіках природою вельми цікаво. Річ у тім, що природну (майже на рівні інстинктів) першість у списку чоловічих уподобань тримають два типи жінок. Перший це так звані «грушки»: жінки з розкішними широкими стегнами і неширокою талією. Другий теж нестандартний з точки зору сучасних стандартів краси: жінки зі звичайними стегнами, але майже повною відсутністю талії та маленькими грудьми. І де ж тут «90-60-90»? Звісно, ми давно навчилися йти проти природи. Не вірите? Візьміть першу ліпшу упаковку продукту і прочитайте склад. Невже глютамат натрію росте на деревах? І якщо роззирнутися довкола, то стане зрозуміло, що своє щастя в особистому житті знаходять всі типи жінок: високі, повненькі, низенькі, худенькі, з широкими стегнами, з веснянками, зі світлою шкірою і темною, як ніч, з карими очима і сірими, і навіть з різними, чарівні і з жахливим характером… Тому що на світі існує кохання і перед ним складають зброю навіть найвищі стандарти.                                               

        Але є одна цікава річ. Попри те, що нині жінки у категорії «90-60-90» навряд чи обділені увагою чоловіків, природа є природа. І глибинні інстинкти присутні у кожному з нас. Що як моделеподібні жінки почувалися неповноцінними (пам’ятаєте ж, вони у природних чоловічих уподобаннях не у великій пошані) і все це модельне божевілля просто помста? Мовляв, тепер на нас молитимуться і побачимо, хто чого вартий. І тоді стає зрозуміло, що нам, нормальним жінкам, не потрібно нічого доводити моделям. Доводять вони нам. А ми, красиві жінки з великою душею і щирим серцем, так вже й бути – пробачимо їм їхні витівки. Бо істинна велич нікому себе не доводить.

Фото: Rene Pister, Sangjun Oh, OpenClipart-Vectors, ClkerFreeVectorImages