Лисиця, яка стала бобром. Випуск #5

   Хто довершене створіння, знає той своє коріння

         І не хоче будь бобром, наче дурень із відром.      

 

         Одного разу в одному гарненькому ліску народилася гарненька лисичка. Зростала вона у своїй лисячій норці і життя у ліску їй дуже подобалося. Вона полювала на зайців, бігала по галявинах, нюхала квіти, а вночі милувалася яскравими зорями.  

                                    

                                                      

         Та от одного таки разу зустріла молода лисичка бобра.                            

        - А ти що це, до цих пір живеш у цьому лісі?! – накинувся на лисицю бобер. – Та ти що, це ж відстій! Зараз всі женуть на дубовий ліс, вся еліта там, це дуже модно. Так, значить, давай – я відкрив курси коучінгу, так що я тепер коуч навчаю як жити по-модному. Приходь до мене завтра у діброву – все покажу. Там зайців більше і усе краще.          

         Спершу лисичка не хотіла йти, та дорогою додому їй раптом усе здалося не таким: квіти не такими пахучими, вода у струмку не такою дзюркотливою, а зорі на небі не такими яскравими… Не модне… Зітхнула лисичка та й вирішила таки піти назавтра у діброву.                                                                                   

        Зрання наступного дня пішла лисичка у діброву. Зайшла – ой, леле! – шуму, гаму! Тут і зайці, і лисиці, і бегемоти, і норки, і бобри – всі позбігалися сюди. А посеред лісу хатина з великим написом над нею: «Будь собою – будь бобром!». Здогадалася лисичка, що тут вона знайде бобра-коуча. Зайшла всередину, а там сидять усякі різні тварини і слухають уважно бобра. Присіла лисичка на лаву та й слухає. Коли раптом дивиться – що то за тварина така поряд з нею? Наче на бобра схожа, але морда лисича.      

 

 

        Я займаюся за системою коуча-бобра вже кілька місяців, сказала боброва лисиця, помітивши погляд молодої лисички. – Хочу стати собою – бобром. Роблю пластику, залишилося лише морду виправити і стану собою.                            

        Молодій лисичці раптом захотілося втекти звідти і бігти далеко-далеко. Але вона залишилася сидіти на лаві, вже не чуючи ані жодного слова бобра.               

        Бобро-лисиця невдовзі виправила собі й мордочку і зовсім стала бобром. Зовні. І пішла на річку до бобрів. Каже: «Я тепер справжня, я – бобер.» А бобри їй і кажуть: «Бобер, то й бобер. Пірнай у воду та й будуй собі хатинку!». Стрибнула бобро-лисиця у воду, та довго не витримала: холодно, мокро! І як ці бобри тут живуть?! Занедужала лисиця та й звернулася до знахаря. Та він тільки лапками сплеснув. «Не лікуємо, каже, бобрів від вологи. Хіба тільки від зневоднення.»            

     Зітхнула лисиця та пішла до інших лисиць. Тільки не прийняли її, бо виглядала вона тепер як бобер, хоч і лишилася всередині лисицею. Але і з бобрами вона жити не могла. І лишилася бобро-лисиця ні в тих, ні в сих.                                                   

      А молоденька лисичка вернулася під вечір додому. І все їй здалося таким, як треба: вода смачною, квіти пахучими, а зорі ясними. Зі страхом згадувала вона бобро-лисицю, та невдовзі й забула. Казав бобер, що у діброві більше зайців, та тільки не сказав, що й лисиць більше.                                                                             

      P.S. А бобро-лисиця судилася з коучем-бобром, виграла у нього кругленьку суму, пішла у шоу-бізнес і стала зіркою першої величини.                                            

       А молода лисичка солодко засинала під своїми зірками і думала, що завтра буде ще один чудовий день…

Малюнки Nemo, фото Gabor Fejes